Ventilatie

VGK bvba

Broekstraat 110

2491 Olmen

 

BTW: BE 0841 112 536

Elektriciteitswerken

Van Genechten & Zn

 

0495 27 92 23

info@elekvgk.be

Ventilatie

 

Waarom ventileren?

 

Dagelijks wordt de lucht binnenshuis vervuild door de bewoners (ademen, transpireren) en hun activiteiten: koken, douchen, roken en stoken. Al deze bronnen van verontreiniging dragen bij tot een slecht binnenklimaat. Door het steeds meer luchtdicht bouwen blijven vocht, CO2 en allerlei stoffen die allergieën kunnen veroorzaken in de woning hangen. Daarom dient u regelmatig en correct te ventileren. Veel mensen denken echter dat een tijdje het raam openzetten wel voldoende is. Het effect daarvan is slechts van tijdelijke aard en kost te veel energie. Een continue en gecontroleerde ventilatie is de enige efficiënte manier om een gezond binnenklimaat te verkrijgen. Kortom kiezen voor een degelijk ventilatiesysteem dat aansluit bij de behoefte van Uw woning en gezin

is zeker het overwegen waard.

 

Enkele systemen met een woordje uitleg:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Systeem A

 

Natuurlijke toevoer van verse lucht via toevoerroosters in vensters of muren. De doorstroming van lucht verloopt langs roosters in binnenwanden of -deuren. Afvoer van vervuilde lucht, natte ruimten, gebeurt op natuurlijke wijze via verticale afvoerkanalen met regelbare roosters.

 

Systeem B

 

Mechanische toevoer van lucht, natuurlijke afzuiging (via roosters) van lucht. Wordt weinig gebruikt en is afgeraden, afvoer van verontreinigde lucht is het belangrijkste.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Systeem C en C+

 

Mechanische afzuiging (C) met zelfregelende roosters (C+) van de verontreinigde lucht en natuurlijke toevoer van verse lucht via ventilatieroosters.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Systeem D

 

Mechanische toevoer en afvoer, ook balansventilatie genoemd.

Beste, maar duurste systeem. Wordt steeds vaker uitgerust met een warmterecuperatiesysteem dat het warmteverlies dat normaal gebeurt door de afvoer van lucht (systeem A of B) of door aanvoer van niet-verwarmde lucht nagenoeg volledig opvangt. Dit levert een fikse energiebesparing op (tijdens het stookseizoen). Balansventilatiesystemen kunnen gemakkelijk ingesteld en aangepast worden volgens vereisten van het ogenblik, de geografische situering,... (D combinatie van B en C Ventilatie)

 

 

Wij bieden verschillende ventilatiesystemen aan van verschillende merken afhankelijk van wat onze klant wil:

 

ALDES RENSON SOLERPALAU CODUMÉ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ventilatie systemen
Ventilatie systemen